1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Na Linku duševní tísně se obrací klienti s různými problémy, jejichž řešení je vždy možné.Dnešní příběh se dotýká ožehavého tématu sexuálního nátlaku na pracovišti.

Linka dušení tísně přijímá hovor plačící ženy. Opakovaně se omlouvá za to, že volá, ale je zoufalá. Žena pracuje ve stavební firmě na pozici účetní. Před půl rokem zjistila, že omylem vyfakturovala chybnou částku a firmě by tak vznikla účetní škoda. Svěřila se svému vedoucímu s tím, že měla jiné starosti, právě se rozváděla s manželem, a na jejím soustředění to bylo znát. Chyba jí mrzela, v kanceláři se rozplakala. Vedoucí jí konejšil a ujistil jí, že chybějící částku zakryjí jinou navýšenou pohledávkou. Nedomýšlela důsledek slibu, když mu řekla, jak moc mu je vděčná. Situace se uklidnila, účetní uzávěrka proběhla v pořádku. Po několika týdnech začala pociťovat dvojsmyslné poznámky vedoucího, které se stupňují, dochází k pokusu o sblížení. Ohradila se, že je jí to nepříjemné, ale chování vedoucího se změnilo. Mluví o tom, jak jí zachránil před trestním stíháním, jak kryl její chybu a jak mu má být vděčná… Volající cítí, že je v pasti pocitů.

Znáte podobný příběh z okolí? Nebo i Vy právě takový prožíváte? Pokud ano, neváhejte se svěřit a využijte náš NONSTOP provoz Linky duševní tísně na čísle: 476 701 444, skype kontakt: ldt.most, anebo internetové poradenství: ldt.most@seznam.cz.

Článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 11.9.2014