1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Na Linku duševní tísně se obrací klienti s různými problémy, jejichž řešení je vždy možné. Dnes Vám nabízíme příběh osamělé ženy na rodičovské dovolené:

Na Linku duševní tísně volá mladá žena, v povzdálí slyšíme dětské hlasy. Zpočátku je její projev velmi tichý, postupně se osměluje říci, co jí trápí.

Je na rodičovské dovolené s dětmi 3 roky a 9 měsíců. Je vdaná, manžel je velmi hodný, o rodinu se stará, dojíždí do krajského města vzdáleného 50 km. Před Vánocemi se přestěhovali do domku na vesnici, kde však nikoho nezná. Nepotkala ani žádnou maminku s kočárkem, takže se obává, že celé dny bude trávit jen na zahradě s dětmi. Trpí společenskou izolací. Nechce vysedávat u internetu, psát si s cizími maminkami a nevěnovat se dětem. Chce trávit čas smysluplně, nalézt skupinu maminek, se kterými by se mohla scházet, hrát si s dětmi, nabídla by i prostory zahrady a jednu místnost v domě. Cítí se nevyužitá, protože pracovala s lidmi a komunikace jí chybí. Nechce vnímat čas, strávený péčí v domácnosti za ztracený.

Věří, že společně s Linkou duševní tísně nalezne odpovědi na to, jak ze samoty ven. Maminky, i Vy znáte ten pocit osamění? Pokud ano, neváhejte a využijte naší pomoci Linky duševní tísně na čísle 476 701 444, skype kontakt ldt.most a nebo internetové poradenství www.ldt.most@seznam.cz.

Článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 15.6.2014