1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Linka duševní tísně často bývá majákem pro volající, kteří se cítí osaměle, a často jedinou nadějí je telefonní sluchátko a pocit zájmu kohokoliv, kdo naruší pocit samoty.

Noční telefonní hovor na Lince duševní tísně bývá vždy něčím výjimečným, protože často otvírá prostor velmi niterným pocitům. Volající, podle hlasu zralý muž, volá na linku duševní tísně opakovaně. Podle předchozích hovorů víme, že je vdovec, děti s manželkou neměli. Je ve starobním důchodu, žijena malém městě na jihu Moravy. Jako červená nit, táhnoucí se telefonáty, je pocit osamění, který muž prožívá. Myslel si, že s manželkou budou mít společný čas, ale odešla předčasně, a on si náhle neví rady s pocitem, jak zaplnit další dny. Vždy je tento hovor spojen i s myšlenkou na to, proč by měl dál žít na světě, kde zůstal sám. Emočně jsou tyto hovory velmi náročné, přesto existuje možnost nabídnout řešení, jak se i v životě bez partnera umět radovat.

Chápeme, že je těžké svěřit se s hlubokým pocitem osamění, které může prožívat každý z nás. Je dobře, že s tak těžkým tématem nezůstáváme sami. Trápí – li Vás stejný problém neváhejte, využijte NONSTOP pomoci Linky duševní tísně na čísle 476 701 444, skype kontakt ldt.most anebo internetové poradenství ldt.most@seznam.cz.

Článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 23.9.2014