1. 06. 2011 - Články -> Linka duševní tísně

Svobodný hlas  9. června 2010 strana 4

pohotovost pro bolavou duši

„Jsem už 7 měsíců nezaměstnaný, přestože se snažím najít práci, rozeslal jsem už spoustu životopisů. Jsem v téhle situaci poprvé, tak si říkám, že možná něco dělám špatně a nevím o tom. Jsou nějaká doporučení pro takovou situaci?"

Zkušení personalisté říkají, že zhruba půlka inzerátů nabízejících práci „už nefunguje", místa byla obsazena již ve chvíli, kdy inzerát vyšel. Před odesláním životopisu si proto nejdřív telefonicky ověřte platnost inzerátu. Užitečné je zapamatovat si jméno personalisty a tím jménem ho oslovit - tím můžete jakoby vystoupit z anonymního davu ostatních uchazečů. Do větších firem totiž denně mohou přicházet desítky životopisů, na přečtení každého z nich tak mívá zahlcený personalista řádově vteřiny. Během nich máte šanci odlišit se od „rozesílačů životopisů": kromě zmíněného oslovení personalisty a předchozího telefonátu s ním také dobře napsaným motivačním dopisem a životopisem. K životopisu je užitečné přiložit fotografii (typ jako na občanský průkaz). Nejste-li kovaní v pravopise, požádejte někoho o kontrolu. Praktickou pomoc při sestavování životopisu můžete najít na www.zivotopis-online.cz. Pamatujte, že zhruba 70% lidí ucházejících se o práci má nevhodně napsaný životopis, chudý a s gramatickými chybami. Zde máte tedy šanci „zabodovat".

Při čtení inzerátů si připomínejte, že víc jak 90% lidí se významně podceňuje co do schopností, patrně tedy i vy. Také vězte, že v praxi těžko existuje člověk, který by mohl splňovat všechny požadavky uvedené v inzerátu. Nejprve si (například na internetu či od známých) zjistěte, co konkrétně znamenají uvedené požadavky u dané firmy, protože formulace leckdy bývají obecné a uchazeč se jich zbytečně zalekne, představuje si pod termíny něco složitého. Pak se zamyslete, jakou část požadovaných znalostí a dovedností máte - a když to bude aspoň polovina, o práci se ucházejte, vždyť leccos se můžete snadno doučit. Během přijímacího pohovoru je rozhodně dobré zmínit svou ochotu učit se novým věcem. Věřte tomu, že jestli jste již byl v něčem úspěšný, tak zase úspěšným budete, protože rozhodující je, JAK pracujete. To je trvalá věc, zatímco konkrétní znalosti jsou naučitelné. Bude-li z vás při přijímacím pohovoru vyzařovat chuť pracovat na sobě, zájem o danou pozici, budete-li moci uvést nějaké předchozí zkušenosti a budete-li na personalistu působit jako spolehlivý člověk, pak máte velkou šanci být pro zaměstnavatele žádoucím pracovníkem.

K pracovnímu pohovoru se dostavte včas, slušně oblečený (ne džíny ani botasky, ženy zvolí nejlépe decentní kostým a nenápadné šperky i líčení). Dobré je zaměstnat si ruce, aby nemohly během pohovoru nervózně gestikulovat - k tomu se hodí například tvrdé desky, v nichž můžete mít poznamenané své otázky pro personalistu. Před pohovorem si zjistěte informace o firmě (např.na internetu), to vás opět zvýhodní, protože 70% uchazečů to nedělá. Připravte si odpovědi na nejčastější otázky: proč jste si vybral zrovna tuto firmu a tento druh práce, jaké máte zkušenosti, jaké jsou podle vás vaše slabé a silné stránky, co očekáváte od zaměstnavatele, zda jste schopen pracovat na směny či o víkendu, jakou máte představu o platu. Je dobré si předem zjistit, kolik peněz v dané pozici a daném regionu lidé berou, abyste měl představu, oč lze žádat. Během pohovoru samozřejmě mluvte pravdu. Jestli se domníváte, že jste kolegiální a máte schopnost naslouchat lidem a spolupracovat s nimi, rozhodně to zmiňte, jsou to cenné a žádané devizy.

A nepodléhejte malomyslnosti. Když jste nezaměstnaný už měsíce, je dobré vzít i práci, která není úplně podle vašich představ, a hledat přitom dál „to pravé". Budete mít příjem, budete se psychicky cítit líp, budete mezi lidmi a neztratíte návyky, rytmus a řád. Připomínejte si často: když jsem byl už v něčem úspěšný, tak zase budu. Protože pokud sám nevěříte v dosažitelnost svého cíle, máte před sebou daleko těžší cestu než ten, kdo cítí a vyzařuje zdravou sebedůvěru. Hodně štěstí a sebedůvěry vám přeje Linka duševní tísně.