1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Linka duševní tísně je plná osudů a příběhů, které si, jak myslíme, často nemají řešení. Ale již pocit, že se s problémem můžete svěřit anonymnímu naslouchajícímu, kterému se není potřeba dívat do očí je pro klientky i pracovníky Linky duševní tísně přínosem.

V nočním telefonátu je slyšet mladý ženský hlas plný strachu. Dívka si myslí, že je těhotná, a je zcela v panice pocitů. Nemá vážný vztah, dokonce neplánovala ani těhotenství, přesto, že zná kamaráda, se kterým trávila prázdniny na chatě rodičů. Má tolik plánů, plačíc povídá, nastoupila na vysokou školu, ale teď má strach… Zpoždění menstruace 17 dní je pro ní nepředstavitelným utrpením, má si koupit si test, jít k lékaři? Vlastně má strach na tu myšlenku jen pomyslet, včetně následků a komplikací.

Chápeme, že je těžké svěřit se obavami z těhotenství. Je dobře, že s tak těžkým tématem nezůstáváte sami. Trápí – li Vás stejný problém neváhejte, využijte NONSTOP pomoci Linky duševní tísně na čísle: 476 701 444, skype kontakt: ldt.most, anebo internetové poradenství: ldt.most@seznam.cz.

Článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 19.10.2014