14. 11. 2016 - Články -> Linka duševní tísně

Národní potravinová sbírka 2016

Dne 12. 11. 2016 od 8.00 hod. do 20.00 hod. se pracovníci Mostu k naději, z.s. Zúčastnili Národní potravinové sbírky v Tescu Litvínov a v Albertu Most, Centrál. Celkem se vybralo 1.672,7 kg trvanlivých potravin v celkové částce 75.982,50 Kč, z toho v Tescu Litvínov 1.183,3 kg potravin za 53.467,20 Kč a Albertu Most, Centrál 489,4 kg potravin za 22.515,30 Kč.

Při potravinové sbírce velmi výrazně pomohli i studenti Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotní v Mostě, v čele s paní učitelkou Mgr. Lenkou Ruckou. Všem patří obrovský dík! Poděkovat bychom chtěli i kolektivu pracovníků v Tescu Litvínov a Albertu Most za poskytnuté zázemí a příjemnou spolupráci, která je pro úspěšnost sbírky nesmírně důležitá.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat všem lidem, kteří věnovali potraviny a zcela jasně dali najevo, že jim nejsou lhostejné osudy jiných lidí, kteří se z různých důvodů ocitli ve svízelné, kritické životní situaci, kterou nejsou schopni zvládnout sami. Jejich lidského přístupu a pomoci si nesmírně vážíme.

Již tradičně přijel sbírku podpořit i ředitel organizace, Lubomír Šlapka, který věnoval v Tescu Litvínov i Albertu Most, koš trvanlivých potravin pro potřebné lidi.

Národní potravinová sbírka probíhá každoročně v rámci celé České republiky a organizuje ji Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy. Na letošní čtvrtý ročník se nachystalo již přes 659 obchodů (315 obchodů partnerských řetězců, 344 prodejen drogerií). K prodejnám Globus, Penny Market, Kaufland, Albert, Makro i k všem drogeriím dm markt přibyli tři noví partneři - BILLA, Lidl a ROSSMANN. Z Ústeckého kraje se do sbírky zapojilo 26 marketů (Tesco, Globus, Albert, Kaufland a Penny market).

Všem se omlouváme za velmi nízkou kvalitu pořízených fotografií. Příští rok se polepšíme a zajistíme vhodný fotoaparát.