1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Na Linku duševní tísně se obrací klienti s různými problémy, jejichž řešení je vždy možné. Dnes je tématem synovo studijní neúspěch a jak se s ním vyrovnat?

V telefonu je slyšet zlomený ženský hlas. Pracovníci Linky duševní tísně vždy dávají prostor emocím, čekají tedy, až žena zvládne nápor negativních pocitů. Syn, premiant třídy oznámil matce, že po 2 semestrech končí s vysokou školou a jede do zahraničí na zemědělskou brigádu. Žena sama přiznává, že situaci nezvládla – zhroutil se jí sen o úspěšném právníkovi! Pláč, výčitky, vydírání, to vše dle svých slov použila. Volala na děkanát, ale tam jí s ohledem na věk syna nechtěli nic prozradit. Nedokáže si racionálně zdůvodnit, proč se to stalo? Proč odjíždí kamsi trhat pomeranče? Syn dokola opakuje, že končí a jede… atmosféra je v rodině napjatá, žena zoufalá, syn odhodlaný. Už vlastně neví, co má dělat… jak se se situací vyrovnat? Nespí, v zaměstnání dělá chyby. Udělala něco špatně? Vždyť vše dělala jen pro něj. Každou korunu na studium ušetřila, ještě si vzala noční vybalování zboží, aby mohla synovi hradit studia. Pak vše zahalil pláč… Ve vzduchu je cítit neschopnost pochopit a vyrovnat se s rozhodnutím zletilého syna.

Myslíte, že se Vám to stát nemůže? Věděli byste si rady, nebo překonáte obavy či ostych a využijete NONSTOP službu Linky duševní tísně na čísle 476 701 444, skype kontakt ldt.most anebo internetové poradenství ldt.most@seznam.cz.

Článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 29.7.2014