1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Na Linku duševní tísně se obrací klienti s různými problémy, jejichž řešení je vždy možné. Tento příběh je věnován gay problematice.

Podle hlasu je to možná ještě kluk, ale to nás neopravňuje mluvit s ním, jako s dítětem. Žádný problém, se kterým se na nás klienti obracejí není brán na lehkou váhu.
Volající se cítí divně. Zpočátku mluví překotně, jako by se za svoje slova styděl. Nespěcháme, máme čas, takže klidným přístupem brzy zjistíme, že semu líbí jeden kluk ve třídě. Je rád v jeho blízkosti, dokonce se přihlásil do modelářského kroužku, jen proto, že tam chodí ON. Nechce si myslet, že to něco znamená, ale je rád, když spolu mohou mluvit, pracovat na modelech a pak jít cestou domů. Zítra mu prý půjčí filmy, takže bude moci jít k němu domů. Těší se, ale vlastně neví na co. Nechce si myslet, že je teplej, vlastně neví, co si má myslet. Na žádnou holku ve třídě se nekouká, jsou ujetý. Možná, že klient očekává, že mu řekneme – ne nejsi gay, je to jen projev klučičího kamarádství, možná že nechce být na své pochyby sám a žádnou odpověď nečeká.
Umíte si představit, stejně jako my, jakou odvahu mu muselo dát zavolat? Umíte si představit, jak obtížné musí být se svěřit? Je dobře, že tak udělal, stejně jako Vy, kteří sbíráte odvahu svěřit se s tím samým…. Neváhejte, využijte naší NONSTOP pomoci Linky duševní tísně na čísle 476 701 444, skype kontakt ldt.most a nebo internetové poradenství www.ldt.most@seznam.cz

článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 14.7.2014