1. 12. 2014 - Články -> Linka duševní tísně

Na Linku duševní tísně se obrací klienti s různými problémy, jejichž řešení je vždy možné. Dnešní příběh se dotýká ožehavého tématu sexuálního dobrodružství na dovolené.

Volá klient, představuje se jako Lukáš. V jeho hlase je cítit nejistota, kterou je možné rozptýlit vstřícným nasloucháním. Po ubezpečení, že Linka duševní tísně funguje, jako gay linka je otevřenější. V září byl s přítelem na dovolené ve Španělsku, Noční diskotéka, alkohol a muzika, pocit uvolnění a pozdější hádka s partnerem, vyústila v náhodný sexuální kontakt v klubu. Měl sice kondom, ale zjistil, že došlo k protržení. Nechce se k celé situaci vracet, mimo pocitu zkratkovitého jednání převládá pocit strachu z možné nákazy sebe, ale i partnera. Od té doby 14 dní po návratu, se s přítelem nemiloval a neví, jak dále oddalovat celou situaci, jaké použít výmluvy.

Profesionalita pracovníků Linky duševní tísně nespočívá v mentorování a kárání za „ promiskuitní chování“, ale snaha podat informace, podpořit klienta, nalézt cestu, jak z toho ven.

Máte - li v hlavě stejný problém neváhejte, využijte NONSTOP pomoci Linky duševní tísně na čísle 476 701 444, skype kontakt ldt.most anebo internetové poradenství ldt.most@seznam.cz

Článek zveřejněn na FB Linka Duševní Tísně dne 11.10.2014